Thursday, 2024-03-28, 11:53 PM
Welcome, Guest
Home » Articles » Ελλάδα

ΑΙΣΧΟΣ: Πρόστιμο ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ στον Λάκη Λαζόπουλο για την χθεσινή εκπομπή που τα είπε έξω από τα δόντια!

 

Το Δ' Τμήμα του ΣτΕ επικύρωσε πρόστιμο ύψους...20.000 ευρώ που επιβλήθηκε από το ΕΣΡ στον Alpha για την εκπομπή «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», με παρουσιαστή τον Λάκη Λαζόπουλο.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την 3946/2104 απόφασή του, αναγνωρίζεται μεν πως η συγκεκριμένη εκπομπή είναι πράγματι σατιρική, αναφέρεται όμως ότι κατά τη διάρκειά της ο παρουσιαστής χρησιμοποίησε φράσεις χυδαίες «με τρόπο ακραίο» και ως εκ τούτου δεν έχει την από το άρθρο 15, παρ. 2 του Συντάγματος και τον 2/1991 Κανονισμό του ΕΣΡ «απαιτούμενη ποιοτική στάθμη».

Το ΣτΕ, σύμφωνα με το newsbomb.gr, αναφέρει πως το ΕΣΡ εκτίμησε τον σατιρικό χαρακτήρα της εκπομπής και για τον λόγο αυτό παρέβλεψε στην απόφασή του ορισμένες «κακόηχες» αλλά συνηθισμένες φράσεις. Το δικαστήριο επικαλείται την υποχρέωση τήρησης ευπρεπούς γλώσσας από τον τηλεοπτικό σταθμό με βάση τον Κανονισμό, ενώ απορρίπτει ως «αβάσιμο» και τον ισχυρισμό πως η τηλεοπτική σάτιρα, ως «μορφής λόγου και τέχνης», προστατεύεται από τα άρθρα 14, παρ. 1 και 16, παρ. 1 του Συντάγματος.

 

 

 



Source: http://www.athensmagazine.gr/
Category: Ελλάδα | Added by: crete-find (2015-01-16)
Views: 771 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]