Friday, 2024-03-29, 4:00 PM
Welcome, Guest
Home » Articles » Ελλάδα

Δικηγόρος κατοίκων Ωρωπού: «Η δίωξη έχει στόχο τον εκφοβισμό»!

Δικηγόρος κατοίκων Ωρωπού: «Η δίωξη έχει στόχο τον εκφοβισμό»!
Στη διεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής κρατούνται αυτή την ώρα ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, τρεις αντιδήμαρχοι, δύο δημοτικοί σύμβουλοι και ένας υποψήφιος δήμαρχος της ίδιας περιοχής, μετά από τα χθεσινά επεισόδια στα διόδια της Μαλακάσας.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Παναγιώτη Χασιώτη "στους επτά αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, διακεκριμένων πράξεων φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και παρακώλυσης συγκοινωνιών". Ο κ. Χασιώτης τονίζει Στο ΧΩΝΙ πως "η δίωξη έχει στόχο τον εκφοβισμό εκ μέρους της παραχωρησιούχου εταιρείας, που στοχεύει στην κάμψει των αγώνων της τοπικής κοινωνίας".
Ευθύνες στην κυβέρνηση αποδίδει ο αντιδήμαρχος Ωρωπού Ευάγγελος Ηλιάσκος, καθώς τονίζει ότι "πριν προχωρήσουν σε αυξήσεις διοδίων, μας είχαν πει ότι θα συνεννοηθούν με τις τοπικές κοινωνίες. Δεν το έκαναν. Μετά από αυτά, εμείς πήραμε απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο να βγούμε στο δρόμο και να διαμαρτυρηθούμε στα διόδια των Αφιδνών". Ο ίδιος ανέφερε Στο ΧΩΝΙ πως τα επεισόδια έγιναν από θερμόαιμους κατοίκους της περιοχής, θεωρεί όμως ότι "ο κόσμος έχει αγανακτήσει από την κατάσταση. Για να μετακινηθεί από το ένα σημείο του δήμου στο άλλο, για να πάει στην Εφορία ή το ΙΚΑ, θα πρέπει να πληρώσει διόδια! Και καθώς πηγαίνει και στην επιστροφή"...
Ο κ. Ηλιάσκος υπογράμμισε ότι "η εταιρεία έχει πιέσει ώστε να ασκηθούν διώξεις και σε άλλες περιπτώσεις, ενώ αυτά που λένε για μειώσεις ως 50% στους κατοίκους είναι απλά ένα ξεροκόμματο, καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς", συμπληρώνοντας πως "με αυτή την κατάσταση εμάς μας διαλύουν τελείως, οι άνθρωποι είναι απαράδεκτοι"!
Υπενθυμίζεται ότι 500 κατοίκοι του Ωρωπού και άλλων περιοχών διαμαρτύρονταν εχθές για την αύξηση της τιμής των διοδίων, αλλά και για τη δημιουργία νέων διοδίων στις παράπλευρες εισόδους της εθνικής οδού. Οι πιο οργισμένοι από τους συγκεντρωμένους ξήλωσαν και πυρπόλησαν ένα κουβούκλιο των παράπλευρων διοδίων, ενώ έβαλαν φωτιά και σε λάστιχα σε παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού.

-.http://crete-find.ucoz.org/..................-----
-
> ..


Source: http://www.toxwni.gr/
Category: Ελλάδα | Added by: crete-find (2014-02-10)
Views: 696 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]