Thursday, 2024-03-28, 9:28 PM
Welcome, Guest
Home » Articles » Ελλάδα

Γιατί η Ελλάδα φοβάται τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου;

Γιατί η Ελλάδα φοβάται τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου;

Πραγματικά σε κάνει να απορείς αυτή η χώρα.

Του Σταύρου Ζαγκανά

Την ώρα που μας χτυπάνε από παντού -ακόμα και από «μέσα»- με δηλώσεις του στυλ «… η Ελλάδα τετέλεσται…» δείχνουμε να θέλουμε και οι ίδιοι να βγάλουμε τα μάτια μας.

«Η Ελλάδα είναι το λίκνο του πολιτισμού» είχε πει ο μεγάλος Πάουλο Κοέλιο… Φαίνεται όμως πως αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες αυτού του λαού, ή δεν γνωρίζουν τι σημαίνει αυτή η λέξη, ή δεν έχουν διαβάσει ποτέ τους ιστορία…

Τι εννοούμε;

Αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι βρίσκονται κοντά σε μια από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις.

Πιστεύουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην ανεύρεση της τελευταίας κατοικίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Και αν προλάβατε να πείτε «α, καλά,… μία από τα ίδια…», διαβάστε:

Πρόκειται για έναν αρχαίο τάφο 498 μέτρων ο οποίος παραπέμπει σε δημιούργημα που θα κατασκευαζόταν μόνο για βασιλιά.

Ο τάφος, έχει επενδυθεί εξωτερικά με άριστης ποιότητας μάρμαρο, έχει πυραμιδωτό σχήμα, ενώ στην κορυφή του φαίνεται πως είχε τοποθετηθεί ένα λιοντάρι, το οποίο είναι και το χαρακτηριστικότερο σύμβολο του Μακεδονικού Βασιλείου.

Αν και είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα καθώς δεν έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής η είσοδος του ταφικού συγκροτήματος, εντούτοις υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για την τελευταία κατοικία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ή της γυναίκας του Ρωξάνης με τον γιο του.

Όπως προανέφερα ο τάφος έχει περίμετρο 498 μέτρα(!) και είναι σχεδόν δέκα φορές μεγαλύτερος από τον τάφο του Βασιλιά Φιλίππου στη Βεργίνα…



Καταλαβαίνετε λοιπόν…

Εξωτερικά έχει επενδυθεί με μάρμαρο αρίστης ποιότητας, λαξευμένο με τέτοιο τρόπο που ακόμα και σήμερα προκαλεί δέος, τόσο η αρμονία όσο και η τελειότητα της εργασίας, με δεδομένα μάλιστα τα εργαλεία που είχαν στη διάθεσή τους εκείνη την εποχή.

Ο τάφος έχει θολωτό – πυραμιδωτό σχήμα, στη δε κορυφή του ήταν τοποθετημένο κατά μία προσέγγιση ο γνωστός σε όλους «Λέων της Αμφίπολης», ο οποίος είχε ανευρεθεί από Έλληνες στρατιώτες το 1912 και οι Άγγλοι (ποιοί άλλοι;) είχαν αποπειραθεί να το μεταφέρουν -κλέβοντάς το- στην Αγγλία το 1916. Άλλωστε το λιοντάρι είναι το χαρακτηριστικότερο σύμβολο του Μακεδονικού Βασιλείου.

Το μεγάλο ερώτημα είναι το εξής:

Γιατί το υπουργείο Πολιτισμού, μπροστά σε μία τέτοια ανακάλυψη όχι μόνο σφυρίζει αδιάφορα, αλλά χρηματοδοτεί την εξέλιξη των εργασιών με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην έχει ανακαλυφθεί καν η είσοδος για το ταφικό αυτό συγκρότημα;

Αμφιβάλλει κάποιος ότι σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου, εάν οι αρχαιολόγοι βρισκόταν μπροστά σε μία τέτοια σημαντική ανακάλυψη, οι κυβερνητικοί αρμόδιοι θα έκαναν το παν για να φέρουν στο φως τα όποια ευρήματα;

Πόσο μάλλον εάν μιλάμε (ενδεχομένως) για το μέρος που έχει ταφεί ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος, και όχι (μόνο) η Ρωξάνη όπως πιστευόταν αρχικά…;
-.http://crete-find.ucoz.org/..................----- -
> ..
Category: Ελλάδα | Added by: crete-find (2014-02-07)
Views: 520 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]