Thursday, 2018-11-15, 8:36 AM
Welcome, Guest
Home » Articles » Ελλάδα

Πρέπει να το δείτε.Πώς λειτουργεί η τεχνολογία GeoStreamer GS που εικάζεται ότι ξύπνησε τα ρήγματα στην Κεφαλονιά

Αν και δεν είμαι επιστήμονας αφού βομβαρδίζουν με μεγάλο ισχυρό κύμα ενέργειας όλη την περιοχή όπως και τα ρήγματα για να καταγράψουν την συμπεριφορά τους δεν υπάρχει κίνδυνος να επισπεύσουν την εκτόνωση και να προκληθεί σεισμός νωρίτερα ;λογικά ΝΑΙ

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει πλέον για τους Κρητικούς οι συνεχόμενοι σεισμοί μικρής και μεγάλης εντάσεως, μονίμως συντεταγμένοι σε μια οριοθετημένη περιοχή νότια της Κρήτης. Τι συμβαίνει, γιατί έχει αυξηθεί η συχνότητα τους ;τυχαίο και αυτό;


σεισμοί στην Κρήτη το τελευταίο διάστημα

Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες και πηγές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι σεισμικές έρευνες διεξάγονται με τη χρήση της μεθόδου εκρήξεων με πεπιεσμένο αέρα και προκαλούν ισχυρά ηχητικά κύματα χαμηλών συχνοτήτων, με κατεύθυνση το βυθό και πιθανούς στόχους πετρελαίου. 
Η ένταση των ηχητικών κυμάτων που βομβαρδίζουν την πηγή μπορεί να ξεπεράσει τα 250 dB, ένας θόρυβος που υπό κανονικές συνθήκες κενού αέρος, μπορεί να ταξιδέψει μέχρι και 3.000 χλμ! 

Κάτι τέτοιο όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες μπορεί να προκαλέσει από μικρούς σεισμούς έως 4 Ρίχτερ αλλά και σοβαρές καταστροφές στην υποθαλάσσια ζωή, σκοτώνοντας πολλά από τα είδη ψαριών και θηλαστικών που φιλοξενεί η Μεσόγειος, ή στην καλύτερη περίπτωση να τα απομακρύνει για πολλά χρόνια από το σημείο. 

Οι χάρτες με τα σημεία που βομβαρδίσανε με ενέργεια οι Nορβηγοί...τυχαία και αυτά...

The regional MC2D survey of around 8,500 line km will cover the western part of Greece from the northern border with Albania to south of Crete. The densest data coverage of 10 km by 10 km will be in the north Ionian Sea. The lines will be oriented in the strike and dip direction to the Ionian thrust and play types from Mesozoic and Tertiary will be covered.
The MC2D seismic survey will tie to 2-3 wells in west Corfu, Patras and Katakolon. Nordic Explorer is equipped with GeoStreamer and GeoSource (GeoStreamer GS) to provide optimum seismic data both in the shallow and deep sections in this under explored area.

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε...Το άρθρο προ λίγων μηνών για τις έρευνες...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 03.07.2013ΥΠΕΚΑ: Aπό αύριο διαθέσιμα τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών της PGS για κοιτάσματα υδρογονανθράκων

Τα πρώτα αποτελέσματα από τις σεισμικές έρευνες για ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, που πραγματοποίησε η νορβηγική εταιρία PGS στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, θα είναι διαθέσιμα από αύριο στους ενδιαφερόμενους, μετά από άδεια του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ, «η εν λόγω περιοχή, που αποτελεί αντικείμενο του επερχόμενου γύρου αδειοδοτήσεων, καταδεικνύει μεγάλες δυνατότητες και σημαντική δυναμική» ενώ τονίζεται ότι «μετά από 15 χρόνια αδράνειας, η συγκεκριμένη περιοχή ξαναμπαίνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά μάλιστα και από τις πρόσφατες, πολλά υποσχόμενες, ανακαλύψεις στην περιοχή της Μεσογείου».

Με βάση τα πρώτα συμπεράσματα που θα προκύψουν από τις σεισμικές έρευνες, οι ενδιαφερόμενες πετρελαϊκές εταιρίες θα αξιολογήσουν το δυναμικό των περιοχών και θα σταθμίσουν τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς για παραχώρηση περιοχών («οικοπέδων») προς έρευνα, που εκτιμάται ότι θα προκηρυχθούν στα μέσα του 2014. (τι έγινε παιδιά τα δώσαμε τα πετρελαιά μας;)
Η επεξεργασία των δεδομένων είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2013, καθώς το αρχικό πρόγραμμα της συλλογής των δεδομένων επεκτάθηκε από τα 8.500 χιλιόμετρα στα 12.500 χιλιόμετρα.

hellasxg
.crete-find.ucoz.org
.............. .........................
Category: Ελλάδα | Added by: crete-find (2014-02-10)
Views: 249 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]