Saturday, 2024-04-20, 10:22 AM
Welcome, Guest
Home » Articles » Ελλάδα

Συνέλαβαν τον δήμαρχο Ωρωπού και δυο αντιδημάρχους για τον χθεσινό εμπρησμό στα διόδια της Μαλακάσας


 Τι δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος στο Newsit - Κρατείται στο τμήμα ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής - Η αστυνομία κάνει λόγο όχι για συλλήψεις αλλά για προσαγωγές
- Ξεσηκωμός στον Ωρωπό - Κλείνουν οι δημοτικές επιχειρήσεις - Θα γίνει νεα συγκέντρωση στα διόδια
- Χθες εξαγριωμένοι κάτοικοι έβαλαν φωτιά σε κουβούκλιο των διοδίων της Μαλακάσας λίγο πριν από τις 20:00 το βράδυ
- Περίπου 500 πολίτες είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για τις αυξήσεις στην τιμή των διοδίων
Στην σύλληψη του δημάρχου Ωρωπού, Γιάννη Οικονομάκου και των αντιδημάρχων Χρήστου Τσεκρεζή και Ευάγγελου Λεμπούση προχώρησε η αστυνομία για τα χθεσινά επεισόδια και τον εμπρησμό των διοδίων στην Μαλακάσα όπως καταγγέλει ο ίδιος ο δήμαρχος Ωρωπού. Πάντως η αστυνομία μιλάει για προσαγωγές.

Όπως δήλωσε στο newsit ο Γιάννης ΟΙκονομάκος, συνελήφθη λίγο πριν δώσει συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό, στα διόδια. Οι δυο αντιδήμαρχοι συνελήφθησαν σπίτια τους. 

"Περιμένουμε να αντιληφθούν ότι εμείς καταδικάσαμε τα επεισόδια από την πρώτη στιγμή", δήλωσε μεταξύ άλλων στο Newsit ο δήμαρχος Ωρωπού.

Το χρονικό της επίθεσης στα διόδια της Μαλακάσας

Όλα έγιναν λίγο πριν τις 8 το βράδυ. Περίπου 500 άτομα συγκεντρώθηκαν στον σταθμό διοδίων της Μαλακάσας. 

Οι συγκεντρωμένοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής και του Δήμου Ωρωπού έκαψαν το πλευρικό κουβούκλιο στην κατεύθυνση προς Λαμία και προκάλεσαν ζημιές στο απέναντι που καλύπτει το ρεύμα εισόδου προς την Αθήνα.
Λίγο πριν τα επεισόδια, σύμφωνα με την εταιρεία Νέα Οδό που διαχειρίζεται τα διόδια υπήρχαν μέσα στους σταθμούς δυο υπάλληλοι οι οποίοι πρόλαβαν να τα εγκαταλείψουν εγκαίρως.
Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι με αυτοκινητοπομπή κινήθηκαν από τη Μαλακάσα προς τα διόδια των Αφιδνών, όπου έκλεισαν το ρεύμα εισόδου προς την Αθήνα προκαλώντας τεράστια ουρά αυτοκινήτων.


Στη συνέχεια, έβαλαν φωτιά σε λάστιχα, στον παράδοδρομο της Εθνικής οδού. 


Την Παρασκευή, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης δεσμεύτηκε ότι οι κάτοικοι του Ωρωπού δεν θα πληρώσουν καμία αύξηση. Όπως είπε «η τιμή διοδίων παραμένει γι' αυτούς 2,10 ευρώ, αντί για 3,35 ευρώ που είναι η νέα τιμή Αφιδνών αυτή τη στιγμή».


newsit.gr

-.http://crete-find.ucoz.org/..................-----
-
> ..
Category: Ελλάδα | Added by: crete-find (2014-02-10)
Views: 620 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]