Monday, 2024-05-20, 9:36 AM
Welcome, Guest
Home » Articles » Τοπικά νέα

Κινητοποιήσεις αγροτών και στην Κρήτη
Σε αποκλεισμό της Εφορίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και για την... τήρηση βιβλίων εσόδων -εξόδων προχωρούν σήμερα στις 10 το πρωί οι αγρότες του Ρεθύμνου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ρεθύμνου η κινητοποίηση θα διαρκέψει μέχρι στις 2 το μεσημέρι.Στα Χανιά, σε αποκλεισμό της Εφορίας θα προχωρήσει σήμερα και αύριο η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων "Η Ενότητα” αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και ιδιαίτερα στο μέτρο της φορολόγησης της αγροτικής γης.

Στο Ηράκλειο οι αγρότες δίνουν ραντεβού το πρωί της Δευτέρας στη Β' ΔΟΥ.

Ανάλογες κινητοποιήσεις αναμένονται να πραγματοποιηθούν στο Λασίθι.

Στο μεταξύ, σε κινητοποίηση στα Μεγάλα Χωράφια από την Τρίτη 4 Φεβρουρίου καλεί η «Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων».

Όπως ανακοίνωσε η «Ενωτική» αποφάσισε να προχωρήσει σε μπλόκο στην Εθνική οδό στο ύψος των Μεγάλων Χωραφιών από την Τρίτη και για όσο χρόνο απαιτηθεί ώστε να γίνουν δεκτά τα αιτήματα του Πανελλαδικού συντονιστικού των Μπλόκων.

Οι αγρότες ξεκαθάρισαν πως ο δρόμος θα κλείνεται για λίγα λεπτά της ώρας κάθε μέρα ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος που κινείται στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Δεκάδες μπλόκα στη χώρα

Σε δεκάδες μπλόκα προχωρούν από σήμερα, Δευτέρα, οι αγρότες όλης της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων τα φορολογικά, ενώ ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων τους βρίσκονται ζητήματα που αφορούν το υψηλό κόστος παραγωγής και τα δάνεια.

Οι αγρότες στήνουν μπλόκα σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών, καθώς επίσης και σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας.

Το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών, που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, θα στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, ενώ στον Έβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα την Τρίτη.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από τη Δευτέρα και οι αγρότες της Ημαθίας, μεταβαίνοντας
με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας. Η μορφή των κινητοποιήσεών τους, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Κώστα Λιολιόπουλο, θα αποφασιστεί την ίδια ημέρα το πρωί.

Στην Αχαΐα οι αγρότες θα προχωρήσουν στις 10 το πρωί σε συγκέντρωση με τα αγροτικά τους οχήματα στην Πατρών-Πύργου στη διασταύρωση της Κάτω Αχαγιάς, στην Πατρών-Τριπόλεως στο ύψος του Κουρλαμπά και στο Αίγιο στη Γέφυρα του Μεγανίτη. Μπλόκο θα στηθεί και στην Ηλεία έξω από την Αμαλιάδα.



Source: http://goodnet.gr
Category: Τοπικά νέα | Added by: crete-find (2014-02-03)
Views: 558 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]